Uskladite rad sa igrom
NOVI FORD TOURNEO CUSTOM ACTIVE
Napredak kroz inovacije
FORD TOURNEO CUSTOM
Biznis klasa za avanturiste
NOVI FORD TOURNEO CUSTOM ACTIVE
Uživajte u širokom otvorenom prostoru
FORD TOURNEO CUSTOM
Efikasniji način kretanja
FORD TOURNEO CUSTOM

Transport je podignut na novi nivo.

Sa sedištima za do devet putnika, Ford Tourneo Custom pruža praktičan i svestran unutrašnji prostor, sa izuzetnim nivoom udobnosti premium putničkog vozila. Sada dostupan sa širim rasponom štedljivih dizelaša ili naprednim hibridnim opcijama. Rezultat je rafiniraniji i sofisticiraniji pokretač ljudi nego ikada prije.
EcoBlue Hibrid
Mali električni motor može poboljšati efikasnost

Tourneo Custom je dostupan kao EcoBlue Hybrid. Ova tehnologija pomaže u smanjenju potrošnje goriva i smanjenju emisija, s malim električnim motorom na baterije koji pruža dodatnu podršku motoru s unutarnjim izgaranjem kada je to potrebno. Kinetička energija i regenerativno kočenje pune 48-voltnu hibridnu bateriju dok vozite.
Plug-In Hibrid
Najbolje od oba svijeta

Tourneo Custom Plug-in Hybrid (PHEV) koristi dva odvojena izvora napajanja. Električni motor na baterije pokreće vozilo, dok njegov 1.0L Ford EcoBoost benzinski motor radi na dopuni hibridne baterije i proširenju dometa vozila. Vozač može birati između četiri dostupna EV moda, uključujući EV Now koji vam omogućava da vozite s nultim emisijama na samo električnu energiju, što vas može odvesti do ciljanog raspona od 33 milje (55 kilometara) koristeći samo električni motor (domet može varirati u zavisnosti od vozila, vremenskih uslova i ponašanja u vožnji). PHEV baterija se također može puniti korištenjem većine AC mrežnih punjača.
EcoBlue Dizel
Efikasna dizel tehnologija

Novi Tourneo Custom ima niz 2,0-litarskih Ford EcoBlue dizel motora, sa četiri dostupna pogonska agregata koji nude do 185 KS. A sa AdBlue® katalitičkim redukcijskim sistemom koji pretvara emisije izduvnih gasova NOx u azot i vodu, svaki motor takođe ispunjava stroge Euro 6.2 standarde o emisiji.
Vrhunske tehnologije za vašu lakoću i udobnost
Tourneo Custom je dostupan sa impresivnom listom pametnih funkcija pomoći vozaču, uključujući Informacioni sistem mrtvog ugla koji vidi vozila koja biste mogli propustiti. Inteligentna pomoć za brzinu koristi kameru za prepoznavanje saobraćajnih znakova da prvo detektuje trenutno ograničenje brzine (kada je aktivirano), a zatim pomaže da ostanete unutar tog ograničenja.
Upozorenje o unakrsnom saobraćaju upozorava vas ako otkrije nadolazeći saobraćaj kada se krećete unatrag iz prostora. Adaptivni tempomat je dizajniran da vam pomogne da automatski održite unaprijed podešenu udaljenost od vozila ispred.
Zavalite se, opustite se i uživajte u vožnji
Uz Tourneo Custom, uživat ćete u izuzetnom iskustvu na brodu gdje god da sjedite. Fleksibilna zadnja sedišta nude mnogo mogućih konfiguracija sedišta/prtljažnika. A ako odaberete L2 verziju s dugim međuosovinskim rastojanjem, dobit ćete još više prtljažnog prostora. Reverzibilna sjedala u 2. redu omogućavaju vam da lako kreirate raspored sedišta u konferencijskom stilu. A ovisno o tome koji model odaberete, uživat ćete u tri odvojena sjedišta u 3. redu i/ili pojedinačna sjedišta u 2. redu. Što se tiče udobnosti i praktičnosti, premium tkanine i ukrasi, više opcija za odlaganje i nivo izrade poput automobila osiguravaju zadovoljavajuća putovanja i za vozače i za putnike.
Sistem koji može pomoći u zaštiti pješaka
Pre-Collision Assist detektuje sporija vozila na putu ispred vas, ili pješake i vozila koja bi vam mogla preći put i upozorava vas na njihovo prisustvo. Ako ne odgovorite, sistem automatski aktivira kočnice. Ova tehnologija je dizajnirana da pomogne u smanjenju ozbiljnosti nesreća ili da ih u potpunosti izbjegne, i efikasno funkcionira pri brzinama do 50 mph / 80 km/h (pod pretpostavkom normalnih uslova na cesti i vozilu).