Odlično za one vlažne vikende
NOVI FORD S-MAX ST-LINE HIBRID
Napunite se na otvorenom
NOVI FORD S-MAX ST-LINE HIBRID
Novi Ford S-MAX ST-Line Hibrid
FORD S-MAX ST-LINE
Razumjeti ljepotu
FORD S-MAX ST-LINE
Napravljen za duge vikende
FORD S-MAX ST-LINE
Započnite svoj dan kako treba
FORD S-MAX + REMOTE START

Stvoren za životne avanture

Ford S-MAX je napravljen za uzbudljiva bijega na otvorenom. Budući da je svaka avantura zabavnija kada je podijelite, ovo elegantno vozilo za sportske aktivnosti (SAV) ima puno prostora za ljude i njihove stvari. Konfiguracija sa pet ili sedam sedišta, do tri ISOFIX tačke za dečija sedišta i fleksibilan sistem sedišta znači smeštaj za sve i sve što ide uz njih - od kofera do daske za surfovanje.

S-MAX sada nudi i novu opciju motora: 2,5-litarski benzinski hibridni motor. Uz smanjenu emisiju CO2, isporučuje izuzetnu snagu, okretni moment i sposobnost vuče. Nema potrebe za punjenjem putem priključka, a baterija je skrivena ispod poda, tako da nema kompromisa u pogledu prostora za utovar. U stvari, otkrićete da je svaki centimetar ovog automobila dizajniran za one avanturističkog duha.

Motor

Ford S-MAX je dostupan kao hibrid sa samopunjačem, postižući veću efikasnost, a istovremeno isporučuju impresivnu snagu, obrtni moment i smanjenu emisiju CO2.
Hybrid
Samopunjenje, s hibridnom baterijom za samo električno napajanje pri nižim brzinama.

CO2 Emisije: 147-148 G/KM

Tip Punjenja: REGENERATIVE BREAKING

Prenos: CVT Auto

Potrošnja goriva: 6.4 - 6.5 (L/100km)

Snažan, efikasan i sada električni
S-MAX je sada dostupan s novim pogonom FHEV (Fully Hybrid Electric Vehicle). Ovaj hibridni sistem sa 2,5-litarskim benzinskim motorom isporučuje 190 KS i 200 Nm obrtnog momenta – izuzetne brojke za hibrid. Njegov jednako impresivan kapacitet vuče do 1750 kg omogućava vam da ponesete bilo šta, od jet skija do malog karavana na svoja putovanja. Kao što biste i očekivali, motor je također štedljiv i ima smanjenu emisiju goriva. Nema potrebe za punjenjem putem priključka, a baterija je smještena ispod poda prtljažnika, tako da ne gubite prtljažni prostor.
Parkiranje je dodatno olakšano
Active Park Assist može vas usmjeriti na parkirna mjesta koja su samo 20% duža od vašeg vozila. Jednostavno pritisnite dugme i senzori ovog inovativnog sistema lociraju odgovarajući prostor dok prolazite. Zatim vas automatski usmjerava, dok sve što radite je da koristite gas, brzinu i kočnicu (prateći upute na ekranu i zvučne signale).
Pouzdanje u promenljivim uslovima
Inteligentni AWD sistem može odrediti koliko je potrebno prianjanje, balans u krivinama i odziv u mokrim, suvim ili ledenim uslovima i na različitim terenima. Tehnologija može poslati pogon na prednju ili zadnju osovinu ovisno o zahtjevima. Ovaj sistem 'okretnog momenta na zahtjev' pruža izvanredno rukovanje i poboljšanu efikasnost.
Sjedala koja pružaju dodatnu podršku... i mogu vam pružiti masažu
Sjedišta sa više kontura su dostupna za vozača i suvozača, a dizajn ih čini potpuno podesivim. Kao rezultat toga, oni mogu pružiti dodatnu podršku gdje vam je potrebna, pa čak i ponuditi vam masažu, pomažući vam da ostanete svježi na dugim putovanjima.
Dodatna snaga za kočenje u nuždi
Pomoć pri kočenju u nuždi pomaže vašem vozilu da postigne maksimalnu efikasnost kočenja u hitnoj situaciji. Kontroliše se automatski preko elektronskog sistema kontrole stabilnosti, koji detektuje koliki ste pritisak sami primenili na kočnicu i automatski ga povećava, ako je potrebno.