Privatnost Vaših podataka

www.ford.ba

Ovaj tekst sadrži stavke i uslove obrade ličnih podataka klijenata, odnosno korisnika sajta www.ford.ba:

      1. Ko kontroliše podatke?

Kontroler podataka prikupljenih na ovom sajtu je Grand Automotive d.o.o. (Ford BiH).

      2. Koja je svrha procesuiranja podataka?

Procesuiraćemo podatke da bismo:

 • analizirali korištenje sajta i osigurali sigurno korištenje
 • prikupili Vaše zahtjeve, upite i primjedbe
 • Vas kontaktirali nakon popunjavanja forme za probnu vožnju
 • odgovorili na zahtjeve državnih zvaničnika, regulatora, suda i ovlaštenih trećih strana..
 • nesmetano obavljali naše poslovne procese, uključujući opšte upravljanje, interne izvještaje, analize i integracije novih servisa na osnovu potreba i zahtijeva klijenata.

      3. Koje kategorije ličnih podataka procesuiramo?

Zbog gore navedenih razloga procesuiramo sljedeće podatke:

 • Istorija navigacije kroz sajt, frekvencija posjeta, tip internet pretraživača, operativni sistem, IP adresa, datum i vrijeme konekcije na sajt, broj sesija, geografska lokacija. Pružanje ovih podataka je dobrovoljno, ako ne želite da pružate podatke, nemojte koristiti sajt.
 • Kontakt informacije, ime i e-mail adresa, broj telefona i poruka koju ste poslali. Pružanje ovih podataka je dobrovoljno, ako nam ne date ove podatke, nećemo biti u mogućnosti da Vam odgovorimo na upit porukom.
 • Podaci probne vožnje: da bismo podijelili podatke koje ste unijeli sa dilerom koga ste izabrali za probnu vožnju i kupovinu automobila, možemo procesuirati dodatne podatke kao što su adresa, e-mail adresa, broj telefona, Vaš geografski položaj da bismo locirali najbližeg dilera, Vašu preferencu vezano za vrijeme, mjesto i izabrani Ford model za probnu vožnju, kao i bilo koje druge informacije koje možete dobrovoljno pružiti o Vašoj preferenci o kupovini vozila (kada planirate da ga kupite). Davanje ovih podataka je dobrovoljno. Ako ne date te podatke, nećemo moći da Vam obezbijedimo priliku za probnu vožnju u Vašem omiljenom Fordu.
 • Vozilo i informacije o servisu: Ford model, VIN broj, broj tablica, servisne informacije i opis Vašeg zahtjeva ili primjedbe.

      Komunikacija preko e-maila

Kada nam pošaljete e-mail poruku na neki od naših e-mejlova, bilo da se završavaju sa @ford.ba ili @grandautomotive.ba, svi podaci koje nam date u prepisci tipa e-mail adrese, imena, prezimena, broja telefona ili fizičke adrese, kao i bilo koji drugi podatak koji odlučite da razmjenite sa nama, uključujući i samu poruku odnosno Vaše pitanje, zahtjev ili primjedbu, procesuiraćemo da bismo:

 • Prikupili Vaše zahtjeve, upite i primjedbe
 • Vas kontaktirali nakon zahtijeva za probnu vožnju, konsultaciju oko kupovine ili sastanak
 • Odgovorili na zahtjeve državnih zvaničnika, regulatora, suda i ovlaštenih trećih strana..
 • Nesmetano obavljali naše poslovne procese, uključujući opšte upravljanje, interne izvještaje, analize i integracije novih servisa na osnovu potreba i zahtijeva klijenata.

Svaki put kada nam pošaljete e-mail na neku adresu koja je navedena na ovom sajtu, slažete se sa gore navedenom obradom Vaših podataka. Ukoliko ne želite da sa nama komunicirate preko e-maila, na raspolaganju Vam stoje sljedeći brojevi telefona:

033 558 830 INFO DESK

033 558 840 SERVIS I REZERVNI DIJELOVI

033 558 832 HOMOLOGACIJA

Možete nas kontaktirati e-mailom:

info@grandautomotive.ba - za sve opšte upite

servis@grandautomotive.ba - za servis i rezervne dijelove

prodaja@grandautomotive.ba - za prodaju novih i rabljenih vozila